Hvorfor bruge explainer videoer?

En explainer video kan forklare selv de mest komplicerede ting på en enkel måde. Videoer er perfekte til sociale medier. Og med en lidt pragmatisk tilgang er de heller ikke dyre at producere.
Ring 2325 0134 eller skriv til helge@actualweb.eu

Et billede siger mere end 1000 ord. Ikke mindst når billedet kan tale og bevæge sig.

Gør det komplicerede let at forstå med en explainer video

Med en explainer video kan du forklare meget komplicerede ting på en enkel og let forståelig måde. Er det nye regler eller et komplekst produkt, det handler om, er en videopræsentation det helt rigtige medie til at få dit budskab klart igennem. Kombinationen af video, animeret grafik, tekst, og lyd gør, at modtageren meget lettere kan forstå, hvad du har på hjerte. Derfor er videokommunikation meget effektiv, når det handler om at flytte holdninger, ændre adfærd og sælge produkter.

(Videoen er lavet i samarbejde med Bo Feierskov og Lars Nørregaard)

Case: Hvorfor bruge video?

Case: Koda medlemsorganisation

Video og explainer video behøver ikke være dyrt at lave

Jeg fokusere på den sammenhæng, explainer videoen skal bruges i, og på hvad der er nødvendigt for at få den til at fungere. I nogle tilfælde kan en video optaget på en mobiltelefon være bedre end flotte optagelser i meget høj kvalitet – simpelthen fordi det bare passer bedre til budskabet, produktet eller sammenhængen.

En explainer video kan laves meget sofistikeret med håndtegnede figurer og imponerende animationer. Det har bestemt sin berettigelse til nogle ting. Men i mange tilfælde er det bare ikke nødvendigt, og der kan opnås lige så gode, eller endda bedre resultater, med mere enkle virkemidler.

(Videoen er lavet i samarbejde med Bo Feierskov og Lars Nørregaard)

Gør det komplicerede let at forstå med explainer video

Explainer video - Gør det komplicerede let at forståExplainer video - Gør det komplicerede let at forstå

Du kan også bruge din egen video

Har du video liggende, kan det sagtens være en mulighed for at få noget nyt og spændende materiale for meget få penge. God klipning, optimering af billede, lyd og effekter samt nogle enkle animationer af grafer og andet indhold kan sagtens gøre en ellers lang og halvkedelig video til en ny og interessant explainer video, som vil gøre sig godt på hjemmesiden og sociale medier.

Udgangspunktet kan også være en simpel optagelse med en mobiltelefon, som med en lignende bearbejdning kan gøres til et effektivt og appellerende alternativ til tekst og billeder – fx i form af en explainer video. Mange har en smule berøringsangst over for videomediet – måske fordi de tror, det er svært eller dyrt. Det er det ikke. Man skal bare hoppe ud i det.

(Videoen er lavet i samarbejde med Bo Feierskov og Lars Nørregaard)

Case: Danske Handicaporganisationer

Case: EU’s databeskyttelsesreform

Explainer video og gode ideer til web og sociale medier

Explainer video og animationer er perfekte til brug på sociale medier. Du har ikke mange sekunder til at præsentere dit budskab på fx LinkedIn. Men fanger du din målgruppes opmærksomhed med en kort video, er du allerede nået langt. Og det er ikke nødvendigvis en stor og dyr produktion, der gør forskellen. En god og kreativ ide er langt vigtigere og som regel en bedre vej at gå end at bruge energien på at imponere med flotte optagelser og effekter.

Med lidt god forberedelse kan du for få midler få lavet en række spændende og informative små explainer videoer, der kan bruges til at skabe liv og trafik på sociale medier over en længere periode.

(Videoen er lavet i samarbejde med Bo Feierskov og Lars Nørregaard)

Vi har været meget tilfredse med samarbejdet og nydt godt af konstruktive forslag og stor fleksibilitet, når der har været behov herfor. Resultaterne kan måles i en professionel website, som løbende udvikler sig med nye vinkler – og først og fremmest i et stigende antal besøgende med download af produktblade og læsning af vores blogs. Ultimativt har det medvirket til en forsat vækst i ScanSolutions aktiviteter og kunder.

Jens Fuglsbjerg, Forretningsudvikler, ScanSolutions APS

Forløbet var meget overskueligt, og jeg blev hele tiden updateret på økonomien i projektet undervejs. Efterfølgende har jeg haft glæde af den større eksponering, ikke mindst på Google hvor min bog og mine foredrag dukker op de rigtige steder

Kirsten Weiss, Journalist og forfatter

Lad os tage en snak over en kop kaffe.